GazetaOlsztynska.pl
GazetaOlsztynska.pl
    • Główna
    • Kościół
    • Warmia i Mazury
    • Duchowość
    • Przed niedzielą
    • Czytania na dziś
    • Sakramenty
    • Ona i on
GazetaOlsztynska.pl
  • Główna
  • Kościół
  • Warmia i Mazury
  • Duchowość
  • Przed niedzielą
  • Czytania na dziś
  • Sakramenty
  • Ona i on
Dodaj: Artykuł Ogłoszenie
PODZIEL SIĘ

Olsztynianka zawładnęła kuchnią w popularnym programie śniadaniowym. Magdalena Siedlecka na wiosnę proponuje bataty

2025-03-13 11:00:05(ost. akt: 2025-03-12 17:56:18)
Zdjęcie jest tylko ilustracją do tekstu

Zdjęcie jest tylko ilustracją do tekstu

Autor zdjęcia: Freepik

Magdalena Siedlecka wystąpiła w popularnym programie śniadaniowym TVP. W związku ze zbliżającą się wielkimi krokami wiosną, podczas swoich wejść na antenie telewidzom proponowała... bataty.

Warto przeczytać

  • W naszym domu zawsze jest gwarno i wesoło
  • Olsztyn dołącza do kampanii „Dzieciństwo bez Przemocy”...
  • Chcą chronić Wzgórza Pierkunowskie przed zabudową
Magdalena Siedlecka to znana olsztyńska foodblogerka, dziennikarka i psychodietetyczka. Część mieszkańców Olsztyna może kojarzyć ją również z występu w piątej edycji programu Bake Off - Ale ciacho!.

We wtorek (11 marca) do kuchni popularnego programu śniadaniowego wprowadziła bardzo wiosenny akcent. Podczas wizyty w "Pytanie na Śniadanie" przygotowała dania, które w głównej mierze składały się z batatów.

W menu Siedleckiej znalazły się batatowe kopytka z sosem maślanym i ziołami, pieczone bataty z gzikiem z wędzonego twarogu oraz kotlety pożarskie na puree z batatów i mizerią podkręconą limonką oraz miętą.

Dlaczego akurat słodkie ziemniaki?

— Idzie wiosna i potrzebujemy koloru, ale chciałabym pokazać, że można znaleźć zamiennik, który przez swoją słodycz poprawi nam samopoczucie, a także ma bardzo dużo wartości odżywczych — wyjaśniła.

Siedlecka swój występ skomentowała również na Instagramie.

— Było pysznie! Jak to mawiała moja prababcia — napisała.

Fot. Magdalena Siedlecka / Instagram

Podczas występu nie obyło się również od naszych regionalnych akcentów. Widzowie mogli dowiedzieć się m.in., że popularny gzik w naszym województwie przez wielu nazywany jest pomoćką.

Dzięki Magdalenie Siedleckiej kuchnia PnŚ nie tylko zrobiła się pomarańczowa, ale również wiosenna i zdrowa.

Zostań naszym Patronem! Twoje wsparcie ma znaczenie!



Subskrybuj "Gazetę Olsztyńską" na Google News
Tagi:
Olsztyn warmińsko-mazurskie bataty gotowanie program
Wiktoria Podlewska
więcej od tego autora

PODZIEL SIĘ

Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.

Zaloguj się lub wejdź przez FB

GazetaOlsztyńska.pl
  • Koronawirus
  • Wiadomości
  • Sport
  • Olsztyn
  • Plebiscyty
  • Ogłoszenia
  • Nieruchomości
  • Motoryzacja
  • Drobne
  • Praca
  • Patronaty
  • Reklama
  • Pracuj u nas
  • Kontakt

Bądź na bieżąco!

Najświeższe informacje przygotowane przez Redakcję zawsze na Twojej skrzynce e-mail. Zapisz się dzisiaj.

  • Polityka Prywatności
  • Regulaminy
  • Kontakt
2001-2025 © Gazeta Olsztyńska, Wszelkie prawa zastrzeżone, Galindia Sp. z o. o., 10-364 Olsztyn, ul. Tracka 7B

Galindia Sp. z o.o. realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich w ramach działania 1.5 Dotacje na kapitał obrotowy Programu Operacyjnego Polska Wschodnia 2014-2020.
Galindia Spółka z o.o. uzyskała Subwencję Finansową - podmiotem udzielającym wsparcie był PFR.

Unia Europejska

VISA MASTER CARD